Publisert

Ønsker du opplæring i norsk eller data for dine ansatte?

Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig og ikt. Virksomheter, frivillige organisasjoner og bemanningsbyråer kan søke om penger gjennom ordningen, som skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet.  Søknadene må sendes inn sammen med en tilbyder av slike kurs og DalPro er en godkjent tilbyder.

Her er noen gode eksempler på hvilke positive effekter økt kompetanse i grunnleggende ferdigheter og bedre norskkunnskaper kan ha:

  • flere ansatte blir rustet til å ta fagbrev eller fagopplæring
  • færre feil og mindre svinn
  • bedre rapportering
  • bedre forståelse av instrukser og rutiner
  • mer selvgående og motiverte ansatte
  • smidigere drift og bedre kundeservice
  • mennesker som står utenfor arbeidslivet vil styrke sine muligheter for å delta i arbeids- og samfunnsliv

DalPro skreddersyr kurset slik at det tilpasses din bedrift og ansatte. Vi tilpasser tidspunkt, sted (for eksempel i bedriften) og innhold i kurset slik at det er relevant for arbeidsgiver at den enkelte ansatte får et slik kompetanseløft. DalPro søker i samarbeid med din bedrift kunnskapsdepartementet om midler til å kunne avholde kompetansehevende kurs. Vi tar oss av hele søknadsprosessen og avholder kurset skreddersydd til deres behov og ønsker.

Søknadsfrist: 9. des

Prioriterte ferdigheter: lesing/skriving kombinert med digitale ferdigheter.

Minimum antall deltakere: 5, er det færre ansatte som trenger kurs kan man søke sammen med en annen bedrift.

Kostnad: Kurset er dekkes av tildelte midler, men bedriften må stille med en egenandel, dette kan være kurslokaler, mat til de ansatte på kurs eller lønn til deltakere.

Om dette ser interessant ut ta kontakt på kurs@dalpro.no for spørsmål eller for å avtale et møte.

Publisert

Viltmottak/ Slaktesesongen 2021

Vi ønsker dere alle velkommen til å levere hjort hos oss. DalPro AS vil ta imot hjort i perioden 1. september til og med 14. november. Vi forbeholder oss retten til å redusere inntaket om salget skulle tilsi det.


Slakteriet har åpent mandag-fredag kl 0730-1500
For levering på lørdag eller søndag tar vi imot hjort kl 10.00 og kl 18.00. Vi ber om at dere overholder tidspunktene.

Kontaktperson: Marianne Farstad 995 12 255

Publisert

Trøndersk Matfestival på DalPro 5. – 7. august

Torsdag og fredag 10:00 – 17:00, Lørdag 10:00 – 15:00

Hjorteforing hver dag kl 11:00

Øyriket deltar på Trøndersk Matfestival et sted nær deg. Konseptet ble skapt i 2020, da den store matfestivalen ble spredd rundt i hele Trøndelag. På DalPro tilbyr vi gårdsbesøk og marked disse dagene sammen med flere av matprodusentene på Frøya og Hitra.

Vil du oppleve en hjort som spiser fra hånden din? Eller dra på gårdsbesøk for å smake på matskatter fra mat- og drikkeprodusenter i øyriket?
Disse vil du møte på markedet på DalPro:


DalPro Gårdsmat
Har hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet.
Bryggeriet Frøya
På Frøya i Trøndelag, helt ut mot havgapet, jobber de hver eneste dag for å levere like nydelig øl til kundene våre! Dette er edle dråper, med en smak av kysten.
Garnviks Røkeri
En familiebedrift fra Frøya som ble etablert i 2014, og har siden da gjort seg bemerket. Det som er viktig for Garnviks Røkeri er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap.
Hitra gårdsmat
Hitra Gårdsmat er kjent for sine gode oster med lokale råvarer fra kyrne som beiter rundt fjøset. Ost fra glade kyr er mottoet. Kyrne går tur hver dag hele året i sjølufta langs Trøndelagskysten, og det kjennes på smaken.
Helgebostad Hagebruk
Et lite hagebruk med rikt innhold på Helgebostadøya utenfor Hitra.
Hitra og Frøya Honning
Lynghonning fra Hitra Birøktelag.
Dolmøy House of Seafood
En totalleverandør av sjømat, både hvit fisk, laks og ørret. De kan tilby et bredt sortiment av fisk, som fersk, lettsaltet og diverse røkte produkter fra sitt fiskemottak og røykeri på Dolmøya på Hitra.


Aktiviteter på DalPro under matfestivalen:
Hjorteforing, gårdsbesøk og tursti -På DalPro i Hammerstaddalen er livet herlig! Her kan du oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine. Du møter også de andre dyrene våre. Nytt i 2021; Tursti fra gården til fjæra.


Servering:
DalPro Gårdsmat lager grillmat, det blir også kaffe, kaker og vafler.

Publisert

ISO sertifisering

Hurra for Dalpro ✨

Vi er nylig re-sertifisert i ISO 9001, verdens mest anerkjente standard for kvalitetsledelse. Dette er et kvalitetsstempel vi er veldig stolt av. 

En ISO 9001-sertifisering er et bevis på at DalPro AS jobber aktivt for å møte krav og forventninger til kvalitet og kundetilfredshet i vår tjenestelevering i tiltakene VTA (varig tilrettelagt arbeid) og AFT (arbeidsforberedene trening)

Kvalitetsstempelet gir en trygghet for god tjenestelevering både for kunde, ansatte i VTA , AFT og for våre samarbeidspartnere i næringslivet. 

Publisert

Frøya og Hitra kommuners signering av Trøndersk Matmanifest på DalPro

10. februar kl 10:00 signerte Frøya og Hitra kommuner Trøndersk Matmanifest på DalPro.

Matregionen Hitra og Frøya

Øyriket er en sterk matregion, ledende på matproduksjon fra havet, og betydningsfull landbruksproduksjon. Regionen har en stor andel prisvinnende lokalmatprodusenter som baserer produksjonen sin på et mangfold av råvarer. Ved å tilslutte seg det Trønderske Matmanifestet vil Hitra og Frøya kommuner ha et sterkt ønske om å jobbe for og med hele eller deler av punktene i Trøndersk Matmanifest.
Kommunene vil gjennom strategier og planer jobbe for å nå intensjonene i Trøndersk Matmanifest. Det interkommunale selskapet DalPro vil være et viktig verktøy for å nå målene i operasjonalisering av Matmanifestet. DalPro vil gjøre dette ved å lede og koordinere arbeidet for at Frøya og Hitra skal nå de 8 punktene i matmanifestet

Visjon: Frøya og Hitra – Regionen for matopplevelser

Signering av Trøndersk Matmanifest

Å signere Trøndersk Matmanifest innebærer at aktørene har et sterkt ønske for å jobbe etter de 8 intensjonene i manifestet – både i hverdagen og når det skal legges strategier og planer. Ved å signere sier du at du ønsker å bidra til å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg fra hav til høgfjell. Det innebærer også å bidra til å bruke råvarer og produkter som fremmer matglede og helse.
Det er altså ikke bare festmaten som skal trekkes fram. Hverdagsmaten er like viktig, og i Trøndelag fins det gode råvarer som gir matglede på en helt vanlig tirsdag også.

De 8 løftene i matmanifestet er intensjonsbasert, og det er opp til hver enkelt aktør å finne ut av hvordan, og i hvor stort omfang, de følger opp.

  1. Vi ønsker å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg, fra hav til høgfjell
  2. Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter som fremmer matglede og helse
  3. Vi vil bidra til å markedsføre og bruke mat eller mattradisjon som en attraksjon
  4. Vi vil bidra til å formidle historiene om råvarene og tilberedningen
  5. Vi vil bidra til å utnytte råvarenes og produktenes sesongvariasjoner
  6. Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter ut fra miljøhensyn
  7. Vi ønsker å fremme god mat og matkultur hos barn og unge
  8. Trøndersk mat og matkultur skal være kunnskapsbasert. Vi vil bidra til utvikling av trønderske råvarer og produkter gjennom utdanning, nyskaping og forskning

Vi feirer 10 år med Trøndersk Matmanifest!

Som første region i verden fikk Trøndelag et eget matmanifest i 2011.

Disse skal signere Trøndersk Matmanifest 10.februar 2021
· Skaun kommune v/ordfører Gunn Iversen Stokke
· Ole Vig vgs
· Hitra kommune v/ ordfører Ole Haugen
· Frøya kommune v/ ordfører Kristin Furunes Strømskag
· Selbu kommune? – KRI følger opp
· Tydal kommune v/ ordfører Jens Arne Kvello
· Midtre Gauldal kommune v/ ordfører Sivert Moen
· Rindal kommune v/ ordfører Vibeke Langli
· Visit Namdalen v/ Bente Snildal

Les mer om Trøndersk Matmanifest: på Matriket midt