Publisert

ISO sertifisering

Hurra for Dalpro ✨

Vi er nylig re-sertifisert i ISO 9001, verdens mest anerkjente standard for kvalitetsledelse. Dette er et kvalitetsstempel vi er veldig stolt av. 

En ISO 9001-sertifisering er et bevis på at DalPro AS jobber aktivt for å møte krav og forventninger til kvalitet og kundetilfredshet i vår tjenestelevering i tiltakene VTA (varig tilrettelagt arbeid) og AFT (arbeidsforberedene trening)

Kvalitetsstempelet gir en trygghet for god tjenestelevering både for kunde, ansatte i VTA , AFT og for våre samarbeidspartnere i næringslivet. 

Publisert

Frøya og Hitra kommuners signering av Trøndersk Matmanifest på DalPro

10. februar kl 10:00 signerte Frøya og Hitra kommuner Trøndersk Matmanifest på DalPro.

Matregionen Hitra og Frøya

Øyriket er en sterk matregion, ledende på matproduksjon fra havet, og betydningsfull landbruksproduksjon. Regionen har en stor andel prisvinnende lokalmatprodusenter som baserer produksjonen sin på et mangfold av råvarer. Ved å tilslutte seg det Trønderske Matmanifestet vil Hitra og Frøya kommuner ha et sterkt ønske om å jobbe for og med hele eller deler av punktene i Trøndersk Matmanifest.
Kommunene vil gjennom strategier og planer jobbe for å nå intensjonene i Trøndersk Matmanifest. Det interkommunale selskapet DalPro vil være et viktig verktøy for å nå målene i operasjonalisering av Matmanifestet. DalPro vil gjøre dette ved å lede og koordinere arbeidet for at Frøya og Hitra skal nå de 8 punktene i matmanifestet

Visjon: Frøya og Hitra – Regionen for matopplevelser

Signering av Trøndersk Matmanifest

Å signere Trøndersk Matmanifest innebærer at aktørene har et sterkt ønske for å jobbe etter de 8 intensjonene i manifestet – både i hverdagen og når det skal legges strategier og planer. Ved å signere sier du at du ønsker å bidra til å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg fra hav til høgfjell. Det innebærer også å bidra til å bruke råvarer og produkter som fremmer matglede og helse.
Det er altså ikke bare festmaten som skal trekkes fram. Hverdagsmaten er like viktig, og i Trøndelag fins det gode råvarer som gir matglede på en helt vanlig tirsdag også.

De 8 løftene i matmanifestet er intensjonsbasert, og det er opp til hver enkelt aktør å finne ut av hvordan, og i hvor stort omfang, de følger opp.

  1. Vi ønsker å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg, fra hav til høgfjell
  2. Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter som fremmer matglede og helse
  3. Vi vil bidra til å markedsføre og bruke mat eller mattradisjon som en attraksjon
  4. Vi vil bidra til å formidle historiene om råvarene og tilberedningen
  5. Vi vil bidra til å utnytte råvarenes og produktenes sesongvariasjoner
  6. Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter ut fra miljøhensyn
  7. Vi ønsker å fremme god mat og matkultur hos barn og unge
  8. Trøndersk mat og matkultur skal være kunnskapsbasert. Vi vil bidra til utvikling av trønderske råvarer og produkter gjennom utdanning, nyskaping og forskning

Vi feirer 10 år med Trøndersk Matmanifest!

Som første region i verden fikk Trøndelag et eget matmanifest i 2011.

Disse skal signere Trøndersk Matmanifest 10.februar 2021
· Skaun kommune v/ordfører Gunn Iversen Stokke
· Ole Vig vgs
· Hitra kommune v/ ordfører Ole Haugen
· Frøya kommune v/ ordfører Kristin Furunes Strømskag
· Selbu kommune? – KRI følger opp
· Tydal kommune v/ ordfører Jens Arne Kvello
· Midtre Gauldal kommune v/ ordfører Sivert Moen
· Rindal kommune v/ ordfører Vibeke Langli
· Visit Namdalen v/ Bente Snildal

Les mer om Trøndersk Matmanifest: på Matriket midt

Publisert

Vi har hatt besøk av Trønder TV

Reporter Jens Einar Aune besøker DalPro og intervjuer flere av de ansatte. Her får vi se litt av hverdagen til de som jobber i de forskjellige avdelingene våre.

Lars Erik og Robert tilbereder flatbiff av hjort fra DalPro. Oppskriften finner du her:

Oppskrift:

Dette trenger du til 4 personer:
800 gr flatbiff av hjort fra Dalpro
800 gr mandelpotet
2 ss smør
300 gr sopp (kantareller, aroma, portobello), eller det du har tilgang på
1 løk
2 fedd hvitløk
2 dl innkokt oksekraft eller fond
50 gr grotteost fra Hitra Gårdsmat
2 ss tyttebærsyltetøy
1 liten savoykål fra Helgebostad
2 ss rørosrømme
Fersk timian
1 sitron
3-4 ss sukker
1/2 flaske rødvin
 
Slik går du fram:
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun på høy varme i en panne med matolje og smør, tilsett timian og hvitløk og øs godt over kjøttet. Stek det ferdig i en forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 54 grader. Hvil kjøttet i minimum 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell mandelpoteter og kutt i terninger. Stek potet-terningene på medium varme i matolje, sammen med et par hvitløksfedd til de er møre. Riv over grotteost rett før servering.
Kutt løk i terninger og fres i en panne sammen med all soppen. Bruker du portobello, husk å ta av skallet. Bruk godt med smør. Når soppen har fått en fin bruning rører du inn rømme og fløte, smak til med salt og litt sitronsaft.
Lag en lys karamell og kok ut med rødvin. Tilsett innkokt oksekraft og redusér til det blir tykt. Rør inn en skje med tyttebærsyltetøy og litt timian til slutt.
Anrett dette fint på en tallerken med dampet kål.
Publisert

Trøndersk Matfestival på DalPro

Vil du oppleve en hjort som spiser fra hånden din? Eller dra på gårdsbesøk for å smake på matskatter fra mat- og drikkeprodusenter i øyriket?

Åpningstider:

torsdag 30. juli 11:00 – 17:00
fredag 31. juli 11:00 – 17:00
lørdag 1. august 10:00 – 15:00

Disse vil du møte på markedet:

DalPro Gårdsmat
Har hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet.

Bryggeriet Frøya (kun torsdag):
På Frøya i Trøndelag, helt ut mot havgapet, jobber de hver eneste dag for å levere like nydelig øl til kundene våre! Dette er edle dråper, med en smak av kysten.

Garnviks Røkeri 
En familiebedrift fra Frøya som ble etablert i 2014, og har siden da gjort seg bemerket. Det som er viktig for Garnviks Røkeri er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap.

Hitra gårdsmat
De er kjent for sine gode oster med lokale råvarer fra kyrne som beiter rundt fjøset. Ost fra glade kyr er mottoet. Kyrne går tur hver dag hele året i sjølufta langs Trøndelagskysten, og det kjennes på smaken.

Helgebostad Hagebruk
Et lite hagebruk med rikt innhold på Helgebostadøya utenfor Hitra.

HitraHonning:
Lynghonning fra Hitra Birøktelag og DalPro AS.

Aktiviteter på DalPro under matfestivalen:

Hjorteforing og gårdsbesøk:

På DalPro i Hammerstaddalen på Hitra er livet herlig! Her kan du oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine. Vi har også noen søte kopplam som vil ha kos og hønene går rundt på tunet vårt.

Ridning:

Hitra Hestesenter kommer med noen av hestene sine slik at barna kan ri.

Grillmat:

DalPro Gårdsmat serverer grillmat.

Konsert Lørdag 1. august kl 13:

Nyt mat og musikk på Trøndersk Matfestival på DalPro. Her kan du høre live musikk på gården mens du nyter grillmat fra DalPro Gårdsmat. og handler lokalmat i verdensklasse!

Frode Jektvik er Artist fra Hitra som nylig slapp ut singelen Tia på de kjente musikk tjenestene spotify og Tidal. Dette blir Lokal kvalitetsmusikk.

Konserten er gratis for alle som besøker DalPro denne dagen.

 

Det er Trøndersk Matfestival på et sted nær deg! Det vil si at det er mange matfestivalaktiviteter i hele øyriket. se under for fullt program:

Publisert

Gårsbesøk og hjorteforing

Opplevelsetilbudet på DalPro er veldig populært. Smilene på barn og voksne er like store, fra øre til øre. At hjorten spiser rett fra hånden er det ikke mange andre plasser du kan oppleve. Dette er nok en av de koseligste familieaktivitetene du får på Hitra.

Nytt for sommeren i år er at vi også har åpnet en gårdsbutikk. Denne åpent i desember 2019. Her er det mulig å få kjøpt produkter fra Dalpro Gårdsmat som spekemat, stykningsdeler av hjort og villsau, karbonader, pølser, villsauskank, hjorteskank, hjort- og villsauskinn. Det selges også mat fra flere andre lokalmatprodusenter.

Det tilbys også servering i gårdsbutikken. Her kan du nyte en kopp kaffe med utsikt over hjorteinnhengningen.

For større grupper kan vi også tilby aktiviteter som hjorteforing og omvisning. Vi kan også servere grillet hjorteburger og/eller pølser ved forhåndsbestilling. Kontakt slakteri@dalpro.no for bestilling.

 

Aktivitetsoversikt:

Åpningstider Gårdsbutikk:
Onsdag, fredag og lørdag 10- 15

 

Sommeråpningstider  uke 26 – 33
Mandag – fredag 11:00- 17:00
Lørdag 10-15

Hjorteforing hver dag kl 12:00, mandag – lørdag i uke 26 – 33

Hjorteforing 80,- kr per person

Vi tar hensyn til gjeldende regler og anbefalinger for smittevern, og ber dere om å holde minimum 1 meters avstand til oss og andre besøkende.

 

   

Følg butikkens Facebookside for tilbud, aktiviteter og tidspunkt for hjorteforing. www.facebook.com/dalprogardsbutikk/