Publisert

Vi har hatt besøk av Trønder TV

Reporter Jens Einar Aune besøker DalPro og intervjuer flere av de ansatte. Her får vi se litt av hverdagen til de som jobber i de forskjellige avdelingene våre.

Lars Erik og Robert tilbereder flatbiff av hjort fra DalPro. Oppskriften finner du her:

Oppskrift:

Dette trenger du til 4 personer:
800 gr flatbiff av hjort fra Dalpro
800 gr mandelpotet
2 ss smør
300 gr sopp (kantareller, aroma, portobello), eller det du har tilgang på
1 løk
2 fedd hvitløk
2 dl innkokt oksekraft eller fond
50 gr grotteost fra Hitra Gårdsmat
2 ss tyttebærsyltetøy
1 liten savoykål fra Helgebostad
2 ss rørosrømme
Fersk timian
1 sitron
3-4 ss sukker
1/2 flaske rødvin
 
Slik går du fram:
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun på høy varme i en panne med matolje og smør, tilsett timian og hvitløk og øs godt over kjøttet. Stek det ferdig i en forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 54 grader. Hvil kjøttet i minimum 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell mandelpoteter og kutt i terninger. Stek potet-terningene på medium varme i matolje, sammen med et par hvitløksfedd til de er møre. Riv over grotteost rett før servering.
Kutt løk i terninger og fres i en panne sammen med all soppen. Bruker du portobello, husk å ta av skallet. Bruk godt med smør. Når soppen har fått en fin bruning rører du inn rømme og fløte, smak til med salt og litt sitronsaft.
Lag en lys karamell og kok ut med rødvin. Tilsett innkokt oksekraft og redusér til det blir tykt. Rør inn en skje med tyttebærsyltetøy og litt timian til slutt.
Anrett dette fint på en tallerken med dampet kål.