Publisert

Trøndersk Matfestival på DalPro 5. – 7. august

Torsdag og fredag 10:00 – 17:00, Lørdag 10:00 – 15:00

Hjorteforing hver dag kl 11:00

Øyriket deltar på Trøndersk Matfestival et sted nær deg. Konseptet ble skapt i 2020, da den store matfestivalen ble spredd rundt i hele Trøndelag. På DalPro tilbyr vi gårdsbesøk og marked disse dagene sammen med flere av matprodusentene på Frøya og Hitra.

Vil du oppleve en hjort som spiser fra hånden din? Eller dra på gårdsbesøk for å smake på matskatter fra mat- og drikkeprodusenter i øyriket?
Disse vil du møte på markedet på DalPro:


DalPro Gårdsmat
Har hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet.
Bryggeriet Frøya
På Frøya i Trøndelag, helt ut mot havgapet, jobber de hver eneste dag for å levere like nydelig øl til kundene våre! Dette er edle dråper, med en smak av kysten.
Garnviks Røkeri
En familiebedrift fra Frøya som ble etablert i 2014, og har siden da gjort seg bemerket. Det som er viktig for Garnviks Røkeri er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap.
Hitra gårdsmat
Hitra Gårdsmat er kjent for sine gode oster med lokale råvarer fra kyrne som beiter rundt fjøset. Ost fra glade kyr er mottoet. Kyrne går tur hver dag hele året i sjølufta langs Trøndelagskysten, og det kjennes på smaken.
Helgebostad Hagebruk
Et lite hagebruk med rikt innhold på Helgebostadøya utenfor Hitra.
Hitra og Frøya Honning
Lynghonning fra Hitra Birøktelag.
Dolmøy House of Seafood
En totalleverandør av sjømat, både hvit fisk, laks og ørret. De kan tilby et bredt sortiment av fisk, som fersk, lettsaltet og diverse røkte produkter fra sitt fiskemottak og røykeri på Dolmøya på Hitra.


Aktiviteter på DalPro under matfestivalen:
Hjorteforing, gårdsbesøk og tursti -På DalPro i Hammerstaddalen er livet herlig! Her kan du oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine. Du møter også de andre dyrene våre. Nytt i 2021; Tursti fra gården til fjæra.


Servering:
DalPro Gårdsmat lager grillmat, det blir også kaffe, kaker og vafler.