Informasjon hjort

Til jegere høsten 2025

Vårt lager av hjortekjøtt er tomt, og vi ønsker alle jegere velkommen til å levere hjort hos oss. DalPro AS vil i 2025 ta imot hjort i perioden 1. september til og med 19. November.

Hjortemottak

  • Mandag-fredag kl 0730-1500.
  • Lørdag og Søndag kl 10 og kl 18, slakteriet er ikke bemannet i helgen utover disse tidspunktene

Prisene for 2025 er:

  • Over 40kg 88kr kg eks.mva/ 110kr kg ink.mva
  • Under 40kg 70kr eks. mva/ 87,5 kr ink.mva (veldig små kalver kjøpes ikke, men de kan tas i retur)
  • Prisene gjelder pr innveid kg skrott godkjent for konsum av Mattilsynet.
  • Hjorten leveres U-flådd etter gjeldende vilkår.
  • Det blir trukket kr 185 pr skrott i kontrollavgift til Mattilsynet, også for de med godkjent feltkontrollør.

Ved leiearbeider (priser eks. mva):

  • Mottak, lagring,Slakting, flåing: kr 400 for kalv og kr 650 for voksent dyr

Luksus deling: kr 40,- pr kg slaktevekt 

Slaktet deles i indrefilet, ytrefilet, flatbiff, steik m/ nett, grytekjøtt, kvernet kjøtt. kjøtt vakuumpakket og merkes. Kjøttet leveres i esker og hentes innen en uke.

Dalpro kjøper slakt og utfører leieslakting:

  • DalPro slakter, skjærer ned og pakker slakt for retur.
  • Oppgjør pr 30 dager for faktisk innveid og godkjent slakt. Oppgjør skjer på grunnlag av vekt etter at skrotten er renskåret for skuddskader, urenheter og fett. Hjortefett er ikke egnet for videre bearbeiding.
  • Vi anbefaler alle jegere som skal levere slakt til oss å følge mattilsynets råd om å benytte seg av miljøvennlig, blyfri ammunisjon fremt det er mulig.

Krav til jegeren

  • Viltet skal transporteres hygienisk og tildekket i næringsmiddelgodkjent materiale til Dalpro.
  • Emballer slaktet for enkel hygienisk håndtering ved lasting/lossing.
  • Vilt skal leveres så snart som mulig.
  • Du må sørge for at temperaturen i slaktet (måles i låret) er under 7 grader innen 24 timer.
  • Vom skutt, uhygienisk og dårlig behandlet/transportert vilt vil bli avvist.
  • Vilt skal leveres uten vom og endetarm.
  • Hjerte, lunger, lever, milt og nyrer skal legges fram for kontroll.  Nyrer bør være i organisk forbindelse med slaktet.
  • Jeger fjerner selv hode på dyret før levering.
  • Vilt eller deler av vilt som kasseres av veterinær etter at det er tatt inn i anlegget, vil gå til destruksjon. Leverandør faktureres i slike tilfeller for medgått tid til flåing og kontroll, samt avgift for levering av kjøtt for destruksjon.
  • Ved ph-verdi over 5,8 tilbys jaktlaget å ta viltet tilbake mot at det betales for slaktingen. Høy ph-verdi kommer av stress hos dyret og hindrer modningsprosessen i kjøttet.
  • Vi tar ikke imot skrotter som har vært vasket.
  • slakt med stygge/ store skuddskader kan bli kassert eller kraftig trimmet.
  • Generelt vær påpasselig med hygiene, nedkjøling og hygienisk transport, vi forbeholder oss retten til å avvise alle slakt som ikke er håndtert hygienisk godt nok. Dette gjelder også mottatte dyr som med høy forekomst av bakterier påfølgende dager etter levering.
  • Returdyr hentes etter en uke om ikke annet er avtalt på forhånd. Vi har ikke mulighet til å ta ansvar for retur kjøtt som ikke blir hentet, uavhentet kjøtt som blir dårlig vil ikke dekkes av Dalpro.

Kontakt

Marianne Farstad
mob. 99512255

Epost: Marianne@dalpro.no
Send gjerne en epost eller sms om du ikke får tak i oss, så svarer vi så snart vi har mulighet.