Om DalPro Gårdsmat

Livet ved Trøndelagskysten er herlig! Her finner du en rekke leverandører av kortreist kystmat – både fra den grønne og den blå åker. Hos oss på DalPro Gårdsmat får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvailtet.

Villsau

Representerer det ypperste inne lamme- og sauekjøtt, med sin mørhet og spesielle fettsyresammensetning. Lammekjøtt fra villsau er smaktsrikt og mørt og egner seg ypperlig til helgrilling. Villsauen går ute året rundt og lever ett fritt og godt liv. Villsauen er skapt for et liv på kysten, de er tøffe og sterke og kan bli hele 20 år gamle. Villsauen utnytter ressursene i kystlandskapet som ingen andre dyr. Dette gir den urtekrydrede viltsmaken som skille villsauen fra tradisjonelle saueraser.

 

 

 

 

Hjort

Hjortekjøtt har en rund og mild smak. behandlet på rette måten er kjøttet mørt og saftig. Dette er en av våre mest annvendelige kjøttyper og velegnet til både steking i panne og ovn, grilling i wok, samt i gryteretter karbonader og patèer. Hjortekjøttet har kyllingens magerhet og kaloriinnhold, laksens omega-3, hjortens vitaminer og milde gode smak. Det lave fettinnholdet gjør at hjortekjøttet er en utmerket B-vitaminkilde (både riboflavin og B12) og er også rikt på mineralene jern og sink

 

 

Fagfolk og håndtverk

Våre fagfolk sørger for at alle kjøttstykker er på ført informasjon om modning og at kjøttet holder ypperste kvalitet. DalPro har naturligvis offentlig godkjenning hvilket garanterer gode kvalitetsrutiner og godkjenning og oppfølging av veterinær.

 

Premierte råvarer

Flere av våre råvarer har fått utmerkelser i ulike matkonkuranser  som «Det norske måltid», «NM for kjøttprodukter» og Oi Trøndersk matfestival.

En vekstbedrift

Noen i Norge faller utenfor det alminnelige velferdsbildet for kortere eller lengre tid. Dette er mennesker som fellesskapet har ansvar for å hjelpe til en meningsfylt tilværelse. DalPro Gårdsmat er en avdeling ved DalPro AS. Dette er en vekstbedrift med mange avdelinger beliggende i Hitra og Frøya kommuner. Hovedavdelingen ligger i Hammerstaddalen på Hitra. Her har vi spennende arenaer for deltakerne med gård med hjorteoppdrett, villsauhold og vedproduksjon, gårdsmat, sommervedlikehold og småindustri. I tillegg tilbys også arbeid/arbeidsutprøving ved kontor (merkantilt arbeid) og kantine. På Siholmen på Frøya har vi eget vaskeri godt tilpasset hver deltaker. DalPro tilbyr en rekke tiltak for mennesker som har behov for støtte for å komme ut i arbeidslivet.