Møt oss på Trøndersk matfestival!

1- 3. august samles trøndelags matprodusenter i Trondheim for en stor matfestival. God stemning og god mat blir det masse av! DalPro Gårdsmat tar også turen dit. Vi skal sammen med Bryggeriet Frøya, Garnviks Røkeri og Hitramat stå sammen i telt F. Der står vi sammen og selger våre produkter. Vi vil også alle ha matservering. Du kan få alt fra grillet hamburger til krabbe. Vi har et felles sitteområde hvor du kan nyte maten og drikke fra Bryggeriet Frøya. Sammen har vi Øyværingens mathjørne.

Åpningstider matfestivalen

Torsdag 1. august: 11.00-19.00
Fredag 2. august: 11.00-19.00
Lørdag 3. august: 12.00-18.00

For å følge med under festivalen kan du se på vår instagramside.

I år har arrangørene bak matfestivalen ordnet en link med veibeskrivelse til hver produsent. Under matfestivalen vil denne vise veien til teltet og resten av året viser den veien til produsentene. Stilig! her kan du finne dette: 

Vi håper du tar turen innom oss i vårt mathjørne!

Bryggeriet Frøya

Bryggeriet Frøya brygger øl som hyller kystkulturen, noe som gjenspeiles i deres valg av logo, navn på produktene og utforming av etikettene. Ølet brygges på gode råvarer med tålmodig håndtverk, og er i utgangspunktet laget med tanke på å komplementere smakene i det rike utvalget av lokalprodusert mat på Frøya og på naboøyen Hitra. God mat blir enda bedre med edle dråper fra kysten.

Logo, etiketter og produktdesign er det Arild Kristiansen ved froyaproduktdesign.no som står for.

 

Garnviks Røkeri er en familiebedrift fra Frøya som ble etablert i 2014, og har siden da gjort seg bemerket. Det som er viktig for Garnviks Røkeri er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap. Det hele startet med at Vidar Garnvik var lei av å lete etter god røkt laks. Han bestemte seg for selv å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk. Det ble mye testing før den endelige oppskriften var på plass.

I sitt første hele driftsår i 2015 fikk de en flying start med utmerkelsen «Årets Produkt» under Trøndersk Matfestival, samt samme år gikk de helt til finalen i Det norske måltid, med produktet” Røkt lakseloins med pepper og cognac”. Hele tre ganger har de vunnet pris for årets sjømatprodukt under matfestivalen i Trondheim.
Under matfestivalen vil Kulinarisk fanatisme stå for matservering fra Garnviks Røkeri.

 

Hitramat

I flotte naturomgivelser på Hitra finner du Hitramat. Norges og verdens største krabbeprodusent. Her kommer krabbebåter inn med fangsten fra sjøen rett ved. Bare timer etter at krabbene er fisket opp fra farvannet, sendes de videre til ulike mottakere over hele landet

DalPro Gårdsmat

Hos oss får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet.

Noen i Norge faller utenfor det alminnelige velferdsbildet for kortere eller lengre tid. Dette er mennesker som fellesskapet har ansvar for å hjelpe til en meningsfylt tilværelse. DalPro Gårdsmat er en avdeling ved DalPro AS. Dette er en vekstbedrift med mange avdelinger beliggende i Hitra og Frøya. Her er det mange spennende arenaer som gård med hjorteoppdrett, villsauhold, gårdsmat og mye annet. DalPro tilbyr en rekke tiltak for mennesker som har behov for støtte for å komme ut i arbeidslivet.

DalPro Gårdsmat er nok en av Norges mestvinnende lokalmatbedrift.

 

 

Continue reading


Ledig stilling hos DalPro Gårdsmat

Håndverker og kremmer innen kjøttfaget

 

DalPro Gårdsmat søker håndverker innen kjøttfaget til å foredle øyrikets unike råvarer av hjort og villsau. DalPro AS ønsker å befeste sin posisjon som landets mestvinnende lokalmatprodusent og søker derfor en som «brenner» for faget sitt, og vil være med på å videreutvikle våre produkter.

DalPro Gårdsmat er tidligere vinner av NM for kjøttprodukter, flere ganger vinner av det norske måltid, samt en rekke andre utmerkelser. Avdeling DalPro Gårdsmat har eget slakteri for videreforedling av hjort og villsau. DalPro har egen avdeling for oppdrett av hjort, samt villsauhold.

 

Krav/ønsker:

– Glad i mennesker og opptatt av at alle skal oppleve stolthet, mestring og utvikling
– Fagbrev innen kjøttfaget, slakter, kjøttskjærer eller pølsemaker, eller relevant erfaring
er ønskelig
– Fortrolig med bruk av IKT og erfaring med salg en fordel, men ingen betingelse
– Positiv til utfordringer, og lyst til være med å videreutvikle en spennende bedrift
– Mulighet for å utvikle nye produkter og konsepter
– Være en viktig brikke i salg og markedsføring av våre produkter, (har du
«kremmerånd», er det en fordel)
– Knytte og videreutvikle gode relasjoner til våre samarbeidspartnere og kunder
Lønn etter avtale.

Nærmere opplysninger fås hos:

Avdelingsleder Sverre Johansen, mobil: 958 06 326.

Søknad med CV, attester, vitnemål og referanser sendes: post@dalpro.no

 

Du kan lese mer om stillingen på www.dalpro.no

 

Continue reading


Vi er omtalt i den siste utgaven av Scan Magazine

I februarutgaven av scan magazine kan du lese en veldig fin artikkel om DalPro og Dalpro Gårdsmat. Artikkelen er på engelsk.

Vi har fått tillatelse til å gjengi artikkelen. For å lese artikkelen som pdf med bilder, trykk på lenken:

DalPro Gårdsmat – Scan Magazine February 2019

On the islands of Hitra and Frøya, along the Norwegian coastline of Trøndelag, DalPro AS is a Labour Market Co-operative, helping people get back into the workforce through making locally sourced, award-winning products from wild sheep and deer.

Scan Magazine | Special Theme | A Taste of Norway

38 | Issue 121 | February 2019

By Alyssa Nilsen

With a 30-year history, the success of DalPro is undeniable. Not only is it a Labour Market Co-operative, successfully helping people get back into working life, but the products they make are renowned for their flavours and quality. “Our main job is to help people who, for whatever reason, have fallen out of the working life, to get back into it,” says CEO Ove Haugen. “We help them develop and broaden their competence, to make their return to work easier. Whether their challenges are physical or mental, or there are other reasons for the position they’re in, there’s room for them at DalPro. We help them patch up the holes in their CVs.” Involving their clients in all stages of production, working side by side with professionals and specialists, DalPro’s formula has proven to be both a sustainable and a successful one.

Award-winning meat products from Trøndelag

DalPro’s products are all based on the meat of wild sheep and deer, and both animals are bred and slaughtered right there at their own farms, guaranteeing that every step in the process of the animals’ lives is cared for properly. And even though the majority of the wild sheep and deer DalPro uses in its production are bred on the farm, they roam the hills and fields of the area freely all year long. This means that they are exposed to the Trøndelag weather and climate, as well as the plants and the geography of the area, just like animals would in the wild. The remaining animals for the production are bought from local breeders and hunters in the region. The lifestyle and diet of the animals result in the meat having a slightly different taste to what people are used to; the herbs and plants they eat add extra flavour to the meat, making the taste wilder. “The flavour of wild sheep is milder than you’d expect,” says Haugen. “The breed is hardy, a bit smaller than average breeds, and tastes less of sheep. So even though there’s less money to be made because of the size, we expect the demand to grow because of the flavour.” Deer meat, on the other hand, is among the healthiest you can find. It is as lean and low-calorie as chicken and has higher levels of Omega-3 than cattle, as well as an abundance of vitamins and minerals, such as riboflavin, B12, iron and zinc. The flavour is mild and suitable for a wide range of meals, and it can be prepared in either a pan, the oven, a wok, on the barbecue, or in stews, pates or burgers.

If you live too far away to stop by and would still like to try DalPro’s award-winning products, including lamb shanks, sausages and leg of mutton, you can find the web shop on the website.

High-quality, award-winning products

Through all their hard work and dedication, DalPro has figured out a winning formula, quite literally. Over the years, DalPro has received multiple awards all over the country, and is currently one of the most award-winning local food producers in Norway. From multiple medals in the Norwegian Championships to several Product of the Year awards, DalPro’s products keep impressing new judges and customers alike. DalPro sells all its products at its own farm shop and through local and national outlets, but a lesser-known fact is that anybody can order the cured meats through the webshop and have them shipped by post. The most popular products in the webshop are the acclaimed ‘fenalår’ (a salted, dried and cured leg of lamb), ‘pinnekjøtt’ (salted and dried lamb ribs), and different kinds of cured sausages. Ever more people are discovering and enjoying the opportunity of having the award-winning products shipped directly to their home address too. If you choose to visit the farm outlets, you might even get to meet the animals. The demand from tourists wishing to feed the deer is growing, and at DalPro, the animals are tame enough that they will eat straight out of your hand. “A lot of kids in the modern day and age have lost the concept of the origin of food,” Haugen says, “so being able to show them a farm where animals are bred for food is of enormous educational value. And then they get to sample the foods afterwards, like deer burgers cooked outside, if the weather is nice.”

Ønsker du å lese bladet i sin hehet, kan du gjøre det her:

Continue reading


Viste du at DalPro Gårdsmat er en av de mestvinnende lokalmatprodusentene?

Her ser du en oversikt over hvilke produkter og hvilke utmerkelser disse har fått:

 

Fenalår av villsau

NM Sølv 2012 – Norgesmesteskapet for kjøttprodukter

Årets Spekemat 2010 – Landskonkurranse for spekemat og flatbrød (toppscore)

NM Gull 2014 – Det Norske Måltid (100 poeng av 100 mulige)

Kjøp her

Varmrøkt villsaulår

NM Gull 2012 – Norgesmesteskapet for kjøttprodukter

Årets delikatessepålegg Spesial 2012 – Norgesmesteskapet for kjøttprodukter

Hederlig omtale i det Norske Måltid 2010

Kjøp her

Pinnekjøtt av Villsau

Årets Julemat 2011 KLF

NM Sølv 2015 – Norgesmesteskapet for kjøttprodukter

Årets Råvare fra land 2009 – Det Norske Måltid

Kjøp her

Hjorteskank, marinert og steamet

NM Gull 2013 – Norgesmesteskapet for kjøttprodukter

Årets kjøttprodukt 2013 – Trøndersk Matfestival

 

Villsauskank fra Frøya

Årets Måltid 2016 – Det Norske Måltid

Årets Kjøttprodukt 2017 – Trønders Matfestival

Kjøp her

DalPro Morrpølse

NM Bronse 2010 – Landskonkurranse for spekemat og flatbrød (toppscore)

Kjøp her

DalPro Hjort flatbiff

Årets kjøttprodukt 2011 – Trøndersk Matfestival

 

Sadel av villsau

Årets kjøttprodukt 2012 – Trøndersk Matfestival

 

 

Continue reading


DalPro

Viste du at Dalpro Gårdsmat er en vekstbedrift?

Noen i Norge faller utenfor det alminnelige velferdsbildet for kortere eller lengre tid. Dette er mennesker som fellesskapet har ansvar for å hjelpe til en meningsfylt tilværelse. DalPro Gårdsmat er en avdeling ved DalPro AS. Dette er en vekstbedrift med mange avdelinger beliggende i Hitra og Frøya kommuner. Hovedavdelingen ligger i Hammerstaddalen på Hitra. Her har vi spennende arenaer for deltakerne med gård med hjorteoppdrett, villsauhold og vedproduksjon, gårdsmat, sommervedlikehold og småindustri. I tillegg tilbys også arbeid/arbeidsutprøving ved kontor (merkantilt arbeid) og kantine. På Siholmen på Frøya har vi eget vaskeri godt tilpasset hver deltaker. DalPro tilbyr en rekke tiltak for mennesker som har behov for støtte for å komme ut i arbeidslivet.

 

 

Continue reading


Vi vant gull i Det Norske Måltid 2016!

Fredag 6 .januar gikk finalen i Det Norske Måltid av stabelen i Stavanger.  Vi deltok med Villsauskank Frøya i kategorien Årets kjøtt – foredlet. Fantastisk at vi vinner igjen for fjerde gang!
Juryens begrunnelse:
Vinneren har laget et fortreffelig produkt med en tydelig geografisk tilhørighet, der denne tilhørigheten gjenspeiler seg både i historiefortellingen rundt produktet, råvarene som er brukt og ikke minst i smaken. Vinnerproduktet er et eksempel på hvoredan en spenstig ide og god innsats fra produsentens side kan gi forbrukeren moderne og brukervennlige produkter, med unik smak basert på tradisjonelle råvarer

Continue reading