Hjorteskav

3-4 personer

Ingredienser
500 g hjorteskav fra Hitra
200 g bacon
250 g frisk sjampinjong
1 ss smør til steking
1 dl hvitvin
1 dl vann
3 dl seterrømme
1 dl melk
4 skiver brunost eller geitost
5 stk knuste eienbær
1/2 ts timian helst fersk (tørket kan brukes som erstatning)
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 grønne epler uten skall kuttet i terninger på ca 1×1 cm

Fremgansmåte
Legg hjorteskavet på klede slik at man får ut vannet etter evt tining. Brun kjøttet på kraftig varme med solsikkeolje. Ikke ha på salt, det trekker ut kjøttet slik at det blir kokt. Ha så kjøttet i en gryte, med lokk og kok ut stekepannen med vann og vin. Stek så bacon og sopp for seg selv. Ha soppen i gryten og gi det et oppkok. La det trekke i 10 minutter. Vent med å ha i baconet  til slutt slik at det holder seg sprøtt.

Tilsett rømme, melk, brunost, knuste einebær, eplebitene og timian og la det trekke i 5 minutter.

Smak til med salt og pepper og dryss det sprøstekte baconet over gryten ved servering. Ha gjerne over noen friske timianblader.

Serveringstips:
Server gjerne hjorteskavet evt med potetmos med gressløk, rosenkål og tyttebær.

 

Stå på med koking! Morten Rathe, Det Norske Kokkelandslaget