Dalpros hjortesteik

Oppskrift til 4 personer

Ingredienser:
800-1000g hjortesteik
salt og pepper
olivenolje
1 ss timian (helst fersk)
1/2 hvitløk
1 ss ingefær
1 sellerirot
3 gulrot
2 rød løk
1 purreløk
16 middelsstore mandelpoteter
1 neve persille
1 sitron
1 dl olje

Fremgangsmåte:
Ta kjøttet ut av pakken, og legg det på papir og luft det i en time. Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha litt olje i en varm stekepanne og stek kjøttet til det får en fin stekeskorpe. Ha så i smør og krydder. Stek til smøret får en brunet farge. Skrell grønnsakene og kutt de i biter på ca 3 cm, og del potetene i tre. Stek dette med kjøttet. Ha steik og grønnsaker i ildfast form. Bak ved 80 grader til du oppnår en kjernetemperatur på 54 grader.

La kjøttet hvile i 15-20 minutter før man kutter i det. Hakk persille og riv sitronskall over grønnsakene.

Press saften av en sitron og bland med like deler olivenolje. Smak til med salt og sukker. Ha dette som saus til kjøttet.

Håper det smaker. Lykke til med kokingen – Morten Rathe, Det Norske Kokkelandslaget