Møt oss på Trøndersk matfestival!

1- 3. august samles trøndelags matprodusenter i Trondheim for en stor matfestival. God stemning og god mat blir det masse av! DalPro Gårdsmat tar også turen dit. Vi skal sammen med Bryggeriet Frøya, Garnviks Røkeri og Hitramat stå sammen i telt F. Der står vi sammen og selger våre produkter. Vi vil også alle ha matservering. Du kan få alt fra grillet hamburger til krabbe. Vi har et felles sitteområde hvor du kan nyte maten og drikke fra Bryggeriet Frøya. Sammen har vi Øyværingens mathjørne.

Åpningstider matfestivalen

Torsdag 1. august: 11.00-19.00
Fredag 2. august: 11.00-19.00
Lørdag 3. august: 12.00-18.00

For å følge med under festivalen kan du se på vår instagramside.

I år har arrangørene bak matfestivalen ordnet en link med veibeskrivelse til hver produsent. Under matfestivalen vil denne vise veien til teltet og resten av året viser den veien til produsentene. Stilig! her kan du finne dette: 

Vi håper du tar turen innom oss i vårt mathjørne!

Bryggeriet Frøya

Bryggeriet Frøya brygger øl som hyller kystkulturen, noe som gjenspeiles i deres valg av logo, navn på produktene og utforming av etikettene. Ølet brygges på gode råvarer med tålmodig håndtverk, og er i utgangspunktet laget med tanke på å komplementere smakene i det rike utvalget av lokalprodusert mat på Frøya og på naboøyen Hitra. God mat blir enda bedre med edle dråper fra kysten.

Logo, etiketter og produktdesign er det Arild Kristiansen ved froyaproduktdesign.no som står for.

 

Garnviks Røkeri er en familiebedrift fra Frøya som ble etablert i 2014, og har siden da gjort seg bemerket. Det som er viktig for Garnviks Røkeri er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap. Det hele startet med at Vidar Garnvik var lei av å lete etter god røkt laks. Han bestemte seg for selv å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk. Det ble mye testing før den endelige oppskriften var på plass.

I sitt første hele driftsår i 2015 fikk de en flying start med utmerkelsen «Årets Produkt» under Trøndersk Matfestival, samt samme år gikk de helt til finalen i Det norske måltid, med produktet” Røkt lakseloins med pepper og cognac”. Hele tre ganger har de vunnet pris for årets sjømatprodukt under matfestivalen i Trondheim.
Under matfestivalen vil Kulinarisk fanatisme stå for matservering fra Garnviks Røkeri.

 

Hitramat

I flotte naturomgivelser på Hitra finner du Hitramat. Norges og verdens største krabbeprodusent. Her kommer krabbebåter inn med fangsten fra sjøen rett ved. Bare timer etter at krabbene er fisket opp fra farvannet, sendes de videre til ulike mottakere over hele landet

DalPro Gårdsmat

Hos oss får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet.

Noen i Norge faller utenfor det alminnelige velferdsbildet for kortere eller lengre tid. Dette er mennesker som fellesskapet har ansvar for å hjelpe til en meningsfylt tilværelse. DalPro Gårdsmat er en avdeling ved DalPro AS. Dette er en vekstbedrift med mange avdelinger beliggende i Hitra og Frøya. Her er det mange spennende arenaer som gård med hjorteoppdrett, villsauhold, gårdsmat og mye annet. DalPro tilbyr en rekke tiltak for mennesker som har behov for støtte for å komme ut i arbeidslivet.

DalPro Gårdsmat er nok en av Norges mestvinnende lokalmatbedrift.