Publisert

Trøndersk Matfestival på DalPro

Vil du oppleve en hjort som spiser fra hånden din? Eller dra på gårdsbesøk for å smake på matskatter fra mat- og drikkeprodusenter i øyriket?

Åpningstider:

torsdag 30. juli 11:00 – 17:00
fredag 31. juli 11:00 – 17:00
lørdag 1. august 10:00 – 15:00

Disse vil du møte på markedet:

DalPro Gårdsmat
Har hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra og beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyra er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet.

Bryggeriet Frøya (kun torsdag):
På Frøya i Trøndelag, helt ut mot havgapet, jobber de hver eneste dag for å levere like nydelig øl til kundene våre! Dette er edle dråper, med en smak av kysten.

Garnviks Røkeri 
En familiebedrift fra Frøya som ble etablert i 2014, og har siden da gjort seg bemerket. Det som er viktig for Garnviks Røkeri er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap.

Hitra gårdsmat
De er kjent for sine gode oster med lokale råvarer fra kyrne som beiter rundt fjøset. Ost fra glade kyr er mottoet. Kyrne går tur hver dag hele året i sjølufta langs Trøndelagskysten, og det kjennes på smaken.

Helgebostad Hagebruk
Et lite hagebruk med rikt innhold på Helgebostadøya utenfor Hitra.

HitraHonning:
Lynghonning fra Hitra Birøktelag og DalPro AS.

Aktiviteter på DalPro under matfestivalen:

Hjorteforing og gårdsbesøk:

På DalPro i Hammerstaddalen på Hitra er livet herlig! Her kan du oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine. Vi har også noen søte kopplam som vil ha kos og hønene går rundt på tunet vårt.

Ridning:

Hitra Hestesenter kommer med noen av hestene sine slik at barna kan ri.

Grillmat:

DalPro Gårdsmat serverer grillmat.

Konsert Lørdag 1. august kl 13:

Nyt mat og musikk på Trøndersk Matfestival på DalPro. Her kan du høre live musikk på gården mens du nyter grillmat fra DalPro Gårdsmat. og handler lokalmat i verdensklasse!

Frode Jektvik er Artist fra Hitra som nylig slapp ut singelen Tia på de kjente musikk tjenestene spotify og Tidal. Dette blir Lokal kvalitetsmusikk.

Konserten er gratis for alle som besøker DalPro denne dagen.

 

Det er Trøndersk Matfestival på et sted nær deg! Det vil si at det er mange matfestivalaktiviteter i hele øyriket. se under for fullt program: